4 Comments

Grattis till välskriven artikel! Allt hänger ihop, verkar det som. Intressant vinkling att dra parallell mellan Macchiarinis luftstruper och transhumanismen. Jag är frestad att ställa en annan fråga. Vågen av transpersoner som nu svämmer över vårt land. Alla transpersoner som opereras i en enhet av Karolinska. Den andra enheten tar emot de stackars personer som lider efter operation. De två enheterna har ingen kommunikation (2022). Undrar vilken skandal som ligger där och lurar. Dessutom, är min fråga nu: Har dessa operationer också anknytning till transhumanismen? Enligt Tage Tuvheden är det PFAS i vattnet som är skyldig till att fiskar byter kön. Kanske inte enbart fiskar känner att de byter kön? Hur viktigt är det med vattenrenare?

Expand full comment
author

Tack! :)

Jo, även trenden med transpersoner hör sannolikt ihop med transhumanismen. Som jag skrev ovan "Inom transhumanismen så tror man att det mesta, inklusive KÖN, utseende, intelligens, hälsa och livslängd, går att dramatiskt förändra och kontrollera med hjälp av kirurgi, medicin, genterapi, nanobotar, nootropika, implantat och konstgjorda organ."

Visste dock inte om detta med transoperationer på Karolinska. Mycket intressant! Och skrämmande.

Det verkar tyvärr inte vara någon ändå på skandalerna kring KI/NKS. Lär finnas många fler problematiska saker där men det är mest hörsägen från folk som jobbat där. Man skulle säkert kunna skriva en hel bok om det om man började gräva djupare.

För att besvara din fråga så byter ju folk faktiskt inte kön på riktigt, de bara känner sig som något annat, får hormoner och opererar om de yttre attributen.

Medan fiskar och vissa andra djur kan skifta kön alldeles av sig själva (eller med hjälp av visa kemikalier). När jag var liten hade min mormor några hönor, inkl en som hette Frida. Efter lååång tid, kanske ett år, så växte det till vår stora förvåning plötsligt ut en tuppkam på Frida så hon började gala.* Vi döpte om henne till Fridolf.

Om detsamma gällde för människor så skulle ju t ex flickor få penis utan att behöva någon operation. Nu finns det förvisso vissa hormonella, kemikaliska eller andra störningar som kan påverka könsorganen EN ANING i motsatta könets riktning (alltså förstoring respektive förminskning) men de byter ändå inte kön rent biologiskt.

De flesta som upplever könsdysfori har såvitt jag vet INTE några rent fysiska indikationer utan det är bara hur man känner sig inuti. Androgyna människor (alltså som inte är lika uttalat feminina eller maskulina som majoriteten) har ju funnits långt innan vi började tillverka hormonstörande kemikalier. Likaså homosexuella. Det verkar vara ett spektrum hur man känner sig, hur man vill klä sig och vilka intressen man har.

Om samhället bara accepterade folk som de är så skulle de inte behöva gå så långt som till en riskabla operationer och hormonbehandlingar. Hela den agendan verkar minst lika experimentell som luftstrupsimplantaten, och görs i mycket större skala. Återigen baserat på ideologi och TRO snarare än forskning.

* Nu kollade jag upp det här med hönan. Hon kanske inte blev en Fridolf trots allt, utan bara fick tuppkam och började gala pga av en infektion i livmodern, om man får tro den här artikeln: www.mypetchicken.com/blogs/faqs/can-a-hen-can-turn-into-a-rooster

Tack för tankeväckande synpukter!

Expand full comment

Så intressant, att länka detta till transhumanismen. Det är giltigt, tycker jag. Jag såg serien på Netflix om Macchiarini och den fick mig att tänka mycket på vår önskan att bli bedragna och på personlighetsdragen hos den "mörka triaden". Det här var en mycket givande vinkel.

Expand full comment
author

Tack!

Ja, den mörka triaden tycks vara överrepresenterad bland högstatusyrken, och i synnerhet bland kirurger.

Expand full comment